Tunge ellastbiler til eComExpo

af | 2023-06-12 | nyheter

Alle de tre store lastbilmærker vil vise eldrevne modeller på eComExpo i Bella Center i oktober. Både Volvo, Scania og Mercedes-Benz stiller med tunge ellastbiler. Desuden vil der være mulighed for at prøvekøre eldrevne lastbiler fra flere producenter.

Omstillingen af den tunge lastbiltrafik er lige begyndt at komme op i tempo, og alle de store mærker er begyndt at levere eldrevne lastbiler. For eksempel er Danmark ifølge Mercedes-Benz et af de førende markeder i Europa for ellastbiler. Og Volvo forudser, at 30-40 % af lastbilerne i dansk trafik har kørsel, der kan udskiftes med ellastbiler.

Men indtil videre drejer det sig om små volumener, og de fleste har aldrig set en ellastbil på nært hold – endnu mindre prøvekørt den.

Men det står nu klart, at de tre største mærker på det danske marked vil komme til messen eComExpo i København i oktober med eldrevne modeller.

“Det er et bevis på, at eComExpo virkelig vil blive stedet, hvor hele transportbranchen mødes for at tackle omstillingen,” siger Camilla Messer Thomsen fra arrangøren eLife.